Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τέσσερα λιμενικά έργα στη Χαλκιδική από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση πενήντα έξι (56) έργων σε δεκάδες λιμάνια όλης της χώρας. Μεταξύ αυτών είναι και τέσσερα έργα σε Δήμους της Χαλκιδικής που θα υλοποιηθούν από τους Δήμους ή τα Δημοτικά τους Λιμενικά Ταμεία.  Συνολικά έχουν εγκριθεί έργα ύψους 4.800.000 € και από αυτά η Χαλκιδική παίρνει 330.000 ευρώ….

 

Πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών και τα επιχορήγησε για το 2017 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε.).

 

Τα έργα στη Χαλκιδική αφορούν:

  • Στο Δήμο Αριστοτέλη την επισκευή και συντήρηση των πλωτών προβλητών αλιευτικού καταφυγίου Πυργαδικίων με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ.

 

  • Στο Δήμο Σιθωνίας δύο έργα, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του λιμανιού του Πόρτο Κουφό με 50.000 ευρώ και τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του λιμανιού στην περιοχή Αχλάδα της Σάρτης με 50.000 ευρώ.

 

  • Τέλος στο Δήμο Ν. Προποντίδας  την ασφαλτόστρωση τμήματος χερσαίας ζώνης του λιμανιού των Ν. Μουδανιών με 60.000 ευρώ. 

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αναγκών σε λιμενικά έργα για όλα τα λιμάνια της Χώρας και προσβλέποντας στη μέγιστη δυνατή κάλυψη αναγκών, προέβη σε λεπτομερή αξιολόγηση, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω έργα.  Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής των προς χρηματοδότηση λιμενικών έργων είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών και ταυτόχρονα η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά.

φωτο:Γ.Σαρακατσάνος

halkidikinews.gr - 17.30 newsroom


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα