Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΠΕΔΚΜ εξοπλίζει με αιμοκαθαρτικό μηχανήμα το Νοσοκομείο Πολυγύρου

 Η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) γνωρίζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στο μηχανολογικό εξοπλισμό των νοσοκομείων, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ να εξοπλίσει με αιμοκαθαρτικό μηχάνημα, συνοδευόμενο από τροχήλατη  – πολυθρόνα για τους ασθενείς, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

 

Η ΠΕΔ-ΚΜ θα εξοπλίσει επίσης με τα ίδια μηχανήματα το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο της Έδεσσας στο νομό Πέλλας.

 

Πρόκειται για σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, που θα καλύψουν τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ στο Νοσοκομείο Πολυγύρου ήδη παραδόθηκε ο εξοπλισμός και θα εγκαινιαστεί το επόμενο διάστημα.

 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τα μηχανήματα αυτά επιλέχτηκαν για να υπάρχει προσωπικό και να μπορεί να λειτουργήσουν, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ανέφερε ότι όλα τα παραπάνω είναι δωρεές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με αποφάσεις που έλαβε το διοικητικό της συμβούλιο, για να στηριχθεί η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στο μεταξύ,  η ΠΕΔ-ΚΜ στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει, ενίσχυσε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Μουδανιών και Αριδαίας σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Όπως επίσης και τα δύο αγροτικά ιατρεία στο Δήμο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, ένα ιατρείο αγροτικό στην Επτάλοφο του Κιλκίς και το αγροτικό ιατρείο των Προμάχων στην επαρχία Αριδαίας.


Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκιδικής

Σχετικά με τη δωρεά της ΠΕΔ με αιμοκαθαρτικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Χαλκιδικής σε επιστολή του ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρο Κυρίζογλου.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκιδικής, Ιωακείμ Μελανδίνος αναφέρει μεταξύ άλλων:  " Σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες στην ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων, η δωρεά σας αποδεικνύει την ευαισθησία αλλά και την βαθύτατη γνώση εκ μέρους σας των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς, η ποιότητα ζωής των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των μονάδων αιμοκάθαρσης".

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα