Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Ε Επικαιρότητα

Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν.Μουδανιών

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν.Μουδανιών» ποσού 637.514,32 € μεταξύ του Δημάρχου Ν.Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας “MA.CON.STRUCTION ΑΕ”.

 

Το έργο είναι ενταγμένο για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Επενδύσεις για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από πλημμύρες». 

 

Το έργο αφορά στην κατασκευή λιμνοδεξαμενής, μετά των συνοδών έργων, εμβαδού 78.600m² περίπου. Ειδικότερα, προβλέπεται η εκσκαφή του γηπέδου, η κατασκευή περιμετρικού αναχώματος, τοίχος αντιστήριξης - αντλιοστάσιο. Η επιφάνεια της στέψης θα είναι περίπου 73.000m² και επιφάνεια πυθμένα 58.000m². Ο ωφέλιμος όγκος της λιμνοδεξαμενής ανάσχεσης πλημμύρας, η οποία θα κατακρατεί τα νερά της βροχής ανέρχεται σε 230.700m³. 

 

Η κατασκευή του αντιπλημμυρικού αυτού έργου αποτελεί έργο πνοής για τη περιοχή καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα συγκράτησης της παροχής πλημμύρας (περίπου 230.000μ3) και ελεγχόμενης διοχέτευσης των νερών στο κατάντη ρέμα, κατ΄ επέκταση στα Ν.Μουδανιά. Πλέον σημαντικό είναι το γεγονός ότι λόγω συγκράτησης των νερών από τη λεκάνη, θα υφίσταται η δυνατότητα κατείσδυσης των νερών της βροχής έτσι ώστε να εμπλουτισθεί ο υπόγειος ορίζοντας μειώνοντας το πρόβλημα της υφαλμύρωσης του υδροφορέα της περιοχής.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα