Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τρία εκπαιδευτικά σεμινάριο ολοκλήρωσε η ΠΝΟΗ στην Κασσάνδρα

Τρία  εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς  ολοκλήρωσε  τo Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ‘‘ΠΝΟΗ’’, στη Χανιώτη,  στην Άθυτο και στην Κασσανδρεία. 

 

Οι ομάδες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από αιτήματα  των Συλλόγων  Διδασκόντων και των  Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων  των Δημοτικών Σχολείων Αθύτου, Κασσανδρείας και Χανιώτης, με στόχο την  πρόληψη όλων των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. 

 

Ο τρόπος εκπαίδευσης των γονέων όπως και σε κάθε Ομάδα Γονέων, ήταν ο βιωματικός . Στις ομάδες αυτές οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις πάνω σε θέματα, που σχετίζονται με την υγιή ανάπτυξη του παιδιού μέσα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα να πάρουν και οι ίδιοι στήριξη στο ρόλο τους ως γονείς.

 

Τα τρία προγράμματα  ολοκληρώθηκαν σε  δέκα δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

 

Τα θέματα που απασχόλησαν τους γονείς ήταν: οι ανάγκες των παιδιών σήμερα, πώς μπορούν οι γονείς να έχουν μια ουσιαστική και ειλικρινή επικοινωνία με το παιδί τους, πώς μπορούν  να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του, να του μάθουν να εκφράζει τις δυσκολίες του, να βρίσκει τρόπους να τις ξεπερνά, να παίρνει πρωτοβουλίες, να εκφράζει συναισθήματα, να αντιστέκεται και να ζητά βοήθεια σε περιστατικά εκφοβισμού και κακοποίησης. Ακόμη οι γονείς συζήτησαν για το πώς ενισχύεται η αυτοεκτίμηση των παιδιών, όπως και για την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα