Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία φορέων και συλλόγων για το λιμάνι της Ουρανούπολης

Οι φορείς και οι σύλλογοι της Ουρανούπολης αποφάσισαν και καλούν τους κατοίκους του χωριού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23.02.2018, στις 8 το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για την απραξία των αρμοδίων να δώσουν λύσεις στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο Τρυπητή- Ουρανούπολη και στο εδώ και οκτώ χρόνια σταματημένο έργο κατασκευής του λιμανιού. 

 

Η Τοπική Κοινότητα Ουρανούπολης, το Σωματείο Επαγγελματιών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Αθλητικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Ουρανούπολης ενώνουν τις δυνάμεις τους και είναι αποφασισμένοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, με κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες. 

 

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

"Το Σεπτέμβρη του 2010 σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του λιμανιού της Ουρανούπολης. Το πρώτο λιμάνι της Βορείου Ελλάδος (500.000 άνθρωποι το χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία), εξυπηρετούνται από τον υποτυπώδη προβλήτα που αποτελεί και την φυσική Πύλη του Αγίου Όρους, έχει μετατραπεί σε ένα τοπίο με φαντάσματα, που ντροπιάζει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας σ’ όλον τον κόσμο και δυσκολεύει τη ζωή μας.

Τον Δεκέμβρη του 2014 μια νεροποντή μετέτρεψε το οδικό δίκτυο Τρυπητή- Ουρανούπολη σε λαιμητόμο. Από τότε το οδόστρωμα βρίσκεται σε κάκιστα χάλια (υπάρχει μελέτη βελτίωσής του στα συρτάρια της Π.Κ.Μ εδώ και οκτώ χρόνια) και βράχια από τα αποψιλωμένα  πρανή του, έτοιμα να πέσουν πάνω σε ανυποψίαστους περαστικούς, κατοίκους της περιοχής και τουρίστες.

Στις επανειλημμένες προσπάθειές μας για λύση των προβλημάτων, μας αντιμετώπιζαν οι αρμόδιοι της Π.Κ.Μ με κοροϊδία αφού μας παρέπεμπαν στις καλένδες, γεμίζοντάς μας παράλληλα με πολλά ερωτηματικά.

- Γιατί τόση κοροϊδία;

- Ποιος ο λόγος απαξίωσης του χωριού μας;

- Τι σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη μας;

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία, δια των φορέων της, αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων σαν αντίδραση ενάντια στην προκλητική αδιαφορία των αρμοδίων. Ενάντια σε κείνους που επιβουλεύονται και εποφθαλμιούν το μέλλον μας σ’ αυτόν τον τόπο. 

Ξεκινάμε με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευή 23.02.2018 και ώρα 08.00 το πρωί στο λιμάνι της Ουρανούπολης."

halkidikinews.gr


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα