Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Φόρος τιμής στους πεσόντες αεροπόρους στον Ίταμο της Σιθωνίας

Φόρο τιμής αποτίει η Ένωση Αποστράτων Αξιοματικών Αεροπορίας/ Παράρτημα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Σιθωνίας στους τρεις πεσόντες αεροπόρους, ΣΓΟ (Ι) ΑΡ. ΜΑΡΤΑΚΗ , ΥΠΣΓΟ (Ι) ΠΕΡ. ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΑ και ΑΝΘΣΓΟ (Ι) ΓΕΩΡ. ΧΟΥΣΕΛΑ, οι οποίοι την 1η Φεβρουαρίου 1995, ενώ εκτελούσαν διατεταγμένη πτήση, κατέπεσαν στον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, στη θέση «Πριόνια» του όρους Ίταμος,  και πέρασαν στην ιστορία και στο πάνθεον των αθανάτων.

Η επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο πεσόντων, στη θέση  «Ζωγραφίτικο» Σιθωνίας, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11.00.

Την 1η Φεβρουαρίου του 1995 με το τραγικό δυστύχημα των δύο F5 στον ορεινό όγκο του Ίταμου στη Σιθωνία τρεις χειριστές της πολεμικής αεροπορίας πέρασαν στην ιστορία των αθανάτων. Ο Αριστείδης Μαρτάκης, ο Περικλής Κουβερτάρης και ο Γεώργιος Χουσελάς έμειναν στις μνήμες όλων, πέφτοντας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.


Η πολιτεία το 2001 ανήγειρε μνημείο προς τιμήν των τριών πεσόντων αεροπόρων στη θέση Ζωγράφου στη Βουρβουρού, κοντά στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Νικολάου – Βουρβουρούς. Παράλληλα στην καρδιά του όρους Ίταμος κτίσθηκε κενοτάφιο, όπου αργότερα τοποθετήθηκαν τα λιγοστά οστά των πεσόντων, που βρέθηκαν πολύ καιρό μετά το δυστύχημα και αφότου είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες στην περιοχή.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα