Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Προώθηση στην ελβετική τουριστική αγορά της Ανατολικής Χαλκιδικής

Την πόρτα Ελβετών τουριστικών πρακτόρων «χτύπησαν» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι αναπτύσσουν πρόγραμμα τουριστικής επικοινωνίας σε επιλεγμένες ελβετικές πόλεις. Η προσπάθεια έγκειται στην ανάδειξη και προώθηση στην ελβετική τουριστική αγορά εκείνων των μορφών τουρισμού που στέκονται ικανές να προσελκύσουν στην Ανατολική Χαλκιδική Ελβετούς ταξιδευτές.

 

Πράγματι, κατά τη διάρκεια των πέντε (5) επαγγελματικών παρουσιάσεων, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στη Γενεύη, ο Π.Ο.Τ. προώθησε:

– Το θαλάσσιο και πάντα ελκυστικό τουριστικό μοντέλο διακοπών, ειδικά εκείνο που συνδέεται με ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες γύρω από τον Άθωνα,

– Τις πολυτελείς υποδομές της προαθωνικής χερσονήσου,

– Την υψηλού επιπέδου γαστρονομική παράδοση,

– Τις οινικές περιηγήσεις από την Αρναία μέχρι και τον Άθωνα,

– Τις υπηρεσίες των τοπικών κέντρων spa, αλλά και

– Εκείνες των τοπικών συνεδριακών κέντρων.

 

Οι Ελβετοί υποδέχθηκαν το «νέο» με έκδηλη τη διάθεση συνεργασίας, ειδικά όταν η προοπτική της απευθείας πτήσης της Swiss «Γενεύη – Θεσσαλονίκη» ανοίγει ορίζοντες πολλά υποσχόμενων συναλλαγών. Από την άλλη μεριά η αναγνωρισιμότητα της περιοχής αλλά και τα ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα που συνοδεύουν τη φήμη της και προωθούνται σε επαλληλία στις διεθνείς τουριστικές αγορές αποτελούν «μαγνήτη» κάθε επαγγελματικής πρωτοβουλίας.

 

«Η πρώτη περυσινή μας απόπειρα ανοίγματος της ελβετικής τουριστικής αγοράς απέδωσε άμεσα: τα 11 συμβόλαια συνεργασίας τοπικών επιχειρήσεων με τη Hotelplan θεωρούμε ότι αποτελούν μια πρώτη επικοινωνιακή νίκη», αναφέρει σε δήλωσή του Πρόεδρος Δ.Σ. του Π.Ο.Τ. Γιάννης Γερούκης, ο οποίος θεωρεί δεδομένη την περαιτέρω εξέλιξη της πρωτοβουλίας. «Ο προορισμός αναπτύσσεται ως τουριστικός με ταχύτατους ρυθμούς: πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, εξαιρετικές θαλάσσιες προτάσεις από νέες υποδομές, πανέμορφοι παραδοσιακοί ξενώνες που ακολουθούν πιστά την αρχιτεκτονικά λιτή πολυχρωμία των Αθωνικών Μονών, μοναδική ποιότητα στη γαστρονομική παράδοση και πολλές εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες συνθέτουν τον καμβά ενός προορισμού, που θέλει και μπορεί να υποδεχθεί εκείνους του Ελβετούς που επιθυμούν να γίνουν μέρος της κληρονομιάς του».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα