Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Το Παλιούρι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρόσφατης θεομηνίας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιζτζικώστας  κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή του Παλιουρίου ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Κασσάνδρας και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

 

Η εν λόγω κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά σε αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, την άρση του κινδύνου, τη διαχείριση των συνεπειών των παραπάνω φαινομένων στην πληγείσα περιοχή και την υλοποίηση των απολύτως απαραιτήτων και επείγοντος χαρακτήρα έργων αποκατάστασης των καταστροφών σε δημόσιες και δημοτικές υποδομές και ισχύει για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών (έως 25/05/2018).

Η περιοχή του Παλιουρίου,  που επλήγη πρόσφατα από δυσμενή καιρικά φαινόμενα ισχυρών βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων εμφανίζει εικόνα μεγάλης καταστροφής. Ξεριζωμένα αιωνόβια πεύκα. Σπασμένοι κορμοί δέντρων. Καταστροφές στις δημοτικές υποδομές όπως  αγροτικοί δρόμοι και αντλιοστάσια αλλά και ζημιές  σε έξι κατοικίες.  

 

Η αποκατάσταση των ζημιών ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου Κασσάνδρας Βασίλη Κυρίτση.  Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων και Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Κοντός, οι πολίτες των οποίων οι περιουσίες έχουν πληγεί μπορούν να επικοινωνούν με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κασσάνδρας στο τηλέφωνο  2374351304 και να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους. 

Η κήρυξη  της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη έχει πλέον δώσει τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή  Κασσάνδρας να ολοκληρώσει απρόσκοπτα το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και να επιλύσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους κατοίκους και στις περιουσίες τους από τη Θεομηνία. 

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα