Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Προχωρά η επένδυση Ιβάν Σαββίδη στο Ξενία Παλιουρίου

Διπλή έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη στο Παλιούρι έδωσε η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία παράλληλα ενέκρινε και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο.

 

Πρόκειται για τη δημιουργία του «Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην περιοχή του Ξενία Παλιουρίου στο δήμο Κασσάνδρας» για το οποίο το υπουργείο Πολιτισμού, στη σχετική απόφασή του, θέτει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

 

Στην απόφαση, την οποία υπογράφει η υπουργός κ. Λυδία Κονιόρδου, εγκρίνοντας τη μελέτη χωροθέτησης και τη ΜΠΕ, ορίζεται ότι για την παρακολούθηση και εκτέλεση αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, καθώς και εργασιών προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων στο πλαίσιο του έργου, θα πρέπει να υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και του κύριου του έργου (βλ. επένδυση σε Ελληνικό, Αφάντου κ.α.).

To υπουργείο Πολιτισμού θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών των έργων, οι οποίες θα πρέπει να να γίνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με την εποπτεία αρχαιολόγων, τους οποίους θα ορίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, μέχρι την ολοκλήρωσή τους. 

Περισσότερα στο newmoney.gr

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα