Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

2η Διακρατική Συνάντηση προγράμματος Erasmus+ - Συμμετοχή Δημ.Σχολείου Ορμύλιας

Η 2η συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτικών οι οποίοι συνεργάζονται στο πρόγραμμα Erasmus+ στο Ventspils της Λετονίας πραγματοποιήθηκε από τις 16-20 Μαΐου 2018.

Δεκαπέντε εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από την Ελλάδα (Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας), την Ιταλία και την Πολωνία συναντήθηκαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα που οργάνωσε το νηπιαγωγείο “PASAKA”  στο Ventspils της Λετονίας. Από το Δημ. Σχ. Ορμύλιας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Νικήτα Παναγιώτα, Λαμπρόπουλος Ευάγγελος, Κάλφας Αστέριος, Σαμαρά Αναστασία και Ζαφειρίου Γαρύφαλλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο “Pasaka” όπου έτυχαν θερμής υποδοχής, παρακολούθησαν παραστάσεις των παιδιών αφιερωμένες στις χώρες-εταίρους κι αντάλλαξαν δώρα. Ακόμα καλωσορίστηκαν από την επίσημη εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επισκέφτηκαν το κάστρο της πόλης όπου και πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις εργασίες του προγράμματος, παρουσιάστηκαν εργασίες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κάστρου-μουσείου, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που υλοποιούνται στο χώρο και δώσανε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της πόλης. 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με τρενάκι σε άλλη περιοχή της πόλης. Μέσα σε δάσος, όπου βρίσκονταν καλύβες ψαράδων προηγούμενων εποχών, ενημερώθηκαν για τη ζωή τους και γεύτηκαν παραδοσιακές συνταγές.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα