Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ποιες "λευκές περιοχές" στη Χαλκιδική θα δουν ...φως στις οθόνες τους

Στην κάλυψη των «λευκών περιοχών» με τηλεοπτικό σήμα θα προχωρήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ).

Για την ορθή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του εγχειρήματος χρησιμοποιήθηκαν τόσο συμπεράσματα θεωρητικών μελετών όσο και πραγματικά δεδομένα που αφορούν στην πληθυσμιακή κάλυψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

 

Η πρωτοβουλία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους δήμους της επικράτειας και η εφαρμογή της δράσης θα λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αποτέλεσε στο παρελθόν σημείο τριβής μεταξύ των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ο κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποτελείται από δύο μέρη. Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης που εντάσσονται άμεσα στο έργο και δύνανται να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του. Σ΄αυτούς τους πίνακες βρίσκονται και οι περισσότερες "λευκές περιοχές" της Χαλκιδικής.

 

Δείτε τις "λευκές περιοχές" που πρόκειται να αποκτήσουν τηλεοπτικό σήμα στη Χαλκιδική:

Σημειώνεται ότι ο ακριβής προσδιορισμός του συνόλου των «λευκών περιοχών» της χώρας και η κατάρτιση του σχετικού καταλόγου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα επίπονη και απαιτητική εργασία, τόσο λόγω του πλήθους των προς αξιολόγηση οικισμών (13.354 οικισμοί) όσο και λόγω του ιδιαίτερου γεωγραφικού αναγλύφου που παρουσιάζει η χώρα μας (πληθώρα μικρών και απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών οικισμών με διάσπαρτο αριθμό μόνιμων κατοίκων σε συνδυασμό με τη δυσκολία διάδοσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων για την επίτευξη κάλυψης).

Επισημαίνεται ότι ο κατάλογος των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τη Δευτέρα 04/06/2018 και ώρα 12:00.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα