Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ν.Μουδανιά: Δυναμικό "παρών" των Χαλκιδικιωτών στο συλλαλητήριο -ΦΩΤΟ-

Παλμός, συνθήματα, σημαίες και πανό χαρακτήρισαν την εικόνα του συλλαλητηρίου στα Νέα Μουδανιά, που πραγματοποιήθηκε από την «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και το Δήμο Ν.Προποντίδας.

Ο κόσμος από την πόλη των Ν.Μουδανιών, τα γύρω χωριά και τις άλλες περιοχές της Χαλκιδικής άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 7 το απόγευμα. Μικροί και μεγάλοι, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Χαλκιδικής έδωσαν το παρών.

Μία ώρα αργότερα η πλατεία έσφυζε από κόσμο με σημαίες στα χέρια που ήρθαν να βροντοφωνάξουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν θα δεχτούν σύνθετη ονομασία. 

 Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ενώ παρεβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό και οι δύο Μητροπολίτες, ο Κασσανδρείας κ.κ.Νικόδημος και ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος.

 

" Είμαστε εδώ ως πολίτες και ως Έλληνες, ορθόδοξοι ιεράρχες και ήρθαμε να διατρανώσουμε τη μεγάλη ιστορική αλήθεια που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και μας λέγει ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική.  Δεν προτιθέμεθα να την χαρίσουμε σε κανέναν γι΄αυτο και η προσευχή μας είναι ο Θεός να φωτίσει τους άρχοντες της πατρίδας μας ώστε να ενεργούν πάντοτε κατά το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και του ενδοξου Ελληνικού Έθνους μας" ανέφερε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

 

 "Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την πίστη ότι δεν ξεπουλάμε τίποτα από την ιστορία του έθνους, ούτε ανεχόμαστε μειώσεις στο ιστορικό δεδομένο ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική" ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ.Θεόκλητος.

 

 

" Ως Μακεδόνες και Έλληνες έχουμε το νόμιμο δικαίωμα και έννομο συμφέρον να επιδιώκουμε τη διαφύλαξη της ιστορίας μας, όπως και το σεβασμό των εθνικών αγώνων των προγόνων μας. Οι πολίτες σήμερα ενωμένοι δίνουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική. Δεν πρόκειται να δώσουμε σπιθαμή γης σε κανέναν και κανένα όνομα " ανέφερε ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

 

Ο πρώην υπουργός, Στέλιος Παπαθεμελής στην ομιλία τους είπε μεταξύ άλλων ότι η παραχώρηση με δική μας υπογραφή του κατάφορτου από ελληνική ιστορία ονόματος Μακεδονία υφ' οιανδήποτε μορφή, εγγράφει δουλείες και υποθήκες εις βάρος των μελλοντικών μας γενεών που θα υπονομεύουν στο διηνεκές την ασφάλεια της χώρας αλλά και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

 

Τα συλλαλητήρια που διεξήχθησαν απόψε σε άλλες 12 πόλεις της Μακεδονίας διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Ελ. Μητσιάρα
halkidikinews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το Συλλαλητήριο Στα Ν.Μουδανιά Με Εικόνες - ΦΩΤΟ-


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα