Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Mount Athos Area Kouzina: Οι νοικοκυρές της Ουρανούπολης έφτιαξαν το ανατολίτικο μαντί!

Ζύμη, το μαγικό συστατικό της ανατολίτικης κουζίνας. Αυτό ήταν το κυρίως θέμα της εξαιρετικής μαγειρικής επίδειξης, που πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ουρανούπολης, έξω από την αίθουσα «Ματθαίος Μουντές» από ντόπιες νοικοκυρές και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού.

 

Τα περίφημα «μαντί», ένα τεχνικά απαιτητικό πιάτο, προετοιμάσθηκαν επί τόπου: η λεπτή, σχεδόν διάφανη ζύμη κόπηκε σε μικρά κομμάτια, γεμίσθηκε με κιμά, τυρί ή πατάτα, σιγο-τηγανίσθηκε και σβήστηκε με ντοματένιο ζωμό κοτόπουλου. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από συναρπαστικό!

Χταποδάκι με πατάτες και κρεμμύδια έβρασε στους ζωμούς του ίδιου του χταποδιού, ενώ τρυφερά φύλλα αμπελιού τύλιξαν μυρωδένια ντολμαδάκια της Άνοιξης! Σουπιές με σπανάκι, γαρίδες με ζαρζαβατικά και χταπόδι κρασάτο συμπλήρωσαν το πλούσιο τραπέζι, το οποίο απόλαυσαν ντόπιοι, επισκέπτες και εκπρόσωποι Τύπου!

 

Η νοικοκυροσύνη των Μικρασιατών για μία ακόμη φορά απέδειξε την επιρροή που άσκησε στους ντόπιους. Έλληνες διωγμένοι από τις δικές τους αλησμόνητες πατρίδες κουβάλησαν μαζί τους λιγοστό βιός, μα πλούσια κληρονομιά. Αυτήν ακριβώς την περιουσία, που αποτελεί κομμάτι σημαντικό της ιστορίας και της καταβολής μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ουρανούπολης τη διαιωνίζει με τρόπο ουσιαστικό. Δεν την αφήνει στο έλεος, δεν την παραδίδει στο παρελθόν. Αντίθετα τη μετατρέπει σε σημαία συνέχισης «στο αύριο των αξιών και των αξιώσεων».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα