Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Όσα συζητήθηκαν με την υπουργό Τουρισμού

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φορείς, τουριστικοί σύλλογοι και σωματεία της Χαλκιδικής, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε η Υπουργός Τουρισμού κα ‘Ελενα Κουντουρά στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής , ύστερα από το κάλεσμα του Προέδρου του, Ιωάννη Κουφίδη το πρωί της Τρίτης.


Στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, η Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους εκπροσώπους των φορέων του νομού τόσο για θέματα άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου της, όσο και σε θέματα αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων και δεσμεύτηκε στην μεταφορά των προβλημάτων στους συναρμόδιους υπουργούς.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση, αφορούσαν κυρίως στα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει ο νομός (παλαιό οδικό δίκτυο, έλλειψη νερού κατά τους θερινούς μήνες και ανάγκη δημιουργίας φραγμάτων, έλλειψη οργανωμένων προβλητών-λιμανιών και μαρίνων), η έλλειψη αστυνόμευσης, η παράνομη λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων, το παράνομο κάμπινγκ, τα προβλήματα σε νοσοκομειακές υποδομές, η ανάγκη ενίσχυσης του πολιτισμικού τουρισμού (αρχαιολογικοί χώροι, λειτουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου Πολυγύρου).


Η Υπουργός επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη στη χώρα μας ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός και ο ιατρικός τουρισμός. Ανέφερε τον προγραμματισμό δράσεων του υπουργείου της, επιβεβαίωσε την πολύ καλή συνεργασία της με ιδιωτικούς φορείς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρείται προς την πατρίδα μας.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι υπήρξε ένας ειλικρινής, ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, όπου στα περισσότερα θέματα ήταν γνώστης η υπουργός .

Μετά το τέλος της συζήτησης προσφέρθηκαν προς την Υπουργό ως αναμνηστικό από την επίσκεψη της στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής, αγροτικά προϊόντα του νομού μας και ένα ένθετο σχετικά με την τέχνη της εικονογραφίας .

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα