Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

"Πριβέ" ομπρέλες τέλος σε Ν.Μαρμαρά και Νικήτη

Τέλος στην ασυδοσία που επικρατεί στις παραλίες βάζουν οι Κοινότητες Ν.Μαρμαρά και Νικήτης, καθώς δεκάδες λουόμενοι που συνήθως νοικιάζουν σπίτι κοντά στην ακτή τοποθετούν ομπρέλες μόνιμα και πολλές φορές τις κλειδώνουν και με λουκέτο...

 

Οι πρόεδροι των δύο Κοινοτήτων που έγιναν αποδέκτες πολλών παραπόνων αποφάσισαν να εφαρμόσουν το νόμο και έτσι τις επόμενες μέρες θα βγάλουν συνεργεία στις παραλίες και θα "ξηλώσουν" κάθε παράνομη ομπρέλα. 

 

"Κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια φαινόμενα στις παραλίες μας. Φέτος ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Άλλες χρονιές τις μαζεύαμε, τις τοποθετούσαμε σε κάποιο σημείο στην Κοινότητα και ερχόταν ο καθένας και τις ξαναέπαιρνε. Το κάναμε αυτό ως προειδοποίηση. Φέτος θα μαζέψουμε τις παράνομες ομπρέλες και θα τις πετάξουμε κατευθείαν στα απορρίμματα, διότι η ασυδοσία έχει και τα όριά της" λέει στο halkidikinews.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος.

 

Η ίδια εικόνα και στο Ν.Μαρμαρά. Σε διάφορες ακτές τοποθετούνται μόνιμα στον αιγιαλό ομπρέλες και σκιάδια διαφόρων μορφών και καθίσματα και ξαπλώστρες, τα οποία κάποιοι τα χρησιμοποιούν ορισμένες ώρες της ημέρας και στη συνέχεια αποχωρούν αφήνοντάς τα εκεί. " Μάλιστα συνήθως τα κλειδώνουν με αλυσίδα και λουκέτο για να μην κλαπούν και επανέρχονται για να τα χρησιμοποιήσουν όποτε τους βολεύει" αναφέρει ο πρόεδρος, Γιώργος Καπλάνης.

 

Τα εν λόγω αντικείμενα τοποθετούνται κυρίως από περίοικους και για όλη την περίοδο του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα όποιος άλλος προσέρχεται για να κολυμπήσει στη θάλασσα να μην βρίσκει χώρο να τοποθετήσει τη δική του ομπρέλα, ιδίως στις ακτές που υπάρχουν και νόμιμες παραχωρήσεις τμημάτων του αιγιαλού σε παρακείμενες επιχειρήσεις για απλή χρήση (τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών).

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κοινότητας Ν.Μαρμαρά "σύμφωνα με την ΚΥΑ(11-05-2017) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1636'/Β'/2017 οι Δήμοι νομιμοποιούνται να απομακρύνουν τις ομπρέλες που παραμένουν και τη νύχτα κλειδωμένες ή όχι, χωρίς να χρησιμοποιούνται, θεωρώντας τις εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου των ακτών. Κατόπιν τούτου σε απροειδοποίητη ημέρα και ώρα συνεργείο της Δ.Κ Νέου Μαρμαρά θα προβεί στην απομάκρυνση των παραπάνω αντικειμένων".

 

Εξάλλου ο Δήμος Σιθωνίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Ο Δήμος Σιθωνίας ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες ότι  οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που παραμένουν μόνιμα –για όλο το 24ωρο- στις παραλίες είναι παράνομες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τη σχετική ενημέρωση της Κτηματικής Υπηρεσίας που στάλθηκε πρόσφατα στους Δήμους της Χαλκιδικής. 

Επειδή θεωρούνται  εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου δεν πρέπει να παραμένουν στις παραλίες, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα απομακρύνονται. "


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα