Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Νέο κτήριο για το Γενικό Λύκειο Ιερισσού με 3,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Γενικού Λυκείου Δ.Κ. Ιερισσού, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από το 1977 μέχρι σήμερα.

 

Με το νέο αυτό κτήριο, εμβαδού 2.305 τ.μ., θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο είναι δυναμικότητας 170 μαθητών και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες του Γυμνασίου Ιερισσού, ενώ καλείται σήμερα να εξυπηρετήσει περίπου 350 μαθητές. Επιπλέον, καθοριστική θα είναι η συμβολή του νέου κτηρίου στις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης στους μαθητές. 

Σημειώνεται ότι στο νέο κτήριο, το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στο ίδιο οικόπεδο με το υφιστάμενο, θα εφαρμοστούν οι αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού ανοιχτών χώρων, καθώς και οι αρχές προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. και ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δημόσιου χώρου πραγματικά ανοιχτού και φιλικού για όλους τους μαθητές. 

 

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 3.488.000,00 ευρώ και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019. 

Ο δήμος Αριστοτέλη σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η Δημοτική Αρχή, που ανέλαβε εκ θεμελίων το σχεδιασμό και την εκπόνηση της μελέτης αυτού σημαντικού έργου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ιγγλέζη, υλοποιεί μία ακόμα προγραμματική της δέσμευση και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών του Δήμου, παρά το δύσκολο και ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον που βιώνουμε όλοι μας"

 

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα νέας σχολικής στέγης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί και το Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών και το Λύκειο της Κασσάνδρας.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα