Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διευκρινίσεις για την υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών

Σχετικά με τις Δηλώσεις Συγκομιδής που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων ποικιλιών ετησίως μετά το πέρας του τρυγητού, η ΔΑΟΚ Χαλκιδικής, κατόπιν σχετικών οδηγιών του ΥΠΑΑΤ, και προκειμένου να τηρούνται οι Εθνικές και Κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, διευκρινίζει στους υπόχρεους τα εξής:


Στο πεδίο της δήλωσης “Οινοποίηση από τον δηλούντα”, η ανώτερη συνολική ποσότητα σταφυλιών που επιτρέπεται να δηλωθεί χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση υποβολής δήλωσης παραγωγής είναι 1700 κιλά και είναι αυτή που αντιστοιχεί σε 1.000 λίτρα οίνου για ιδιωτική κατανάλωση όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.


Στην περίπτωση που στο πεδίο “Οινοποίηση από τον δηλούντα” δηλωθεί ποσότητα μεγαλύτερη από 1.700 κιλά σταφύλια τότε οι αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν επιπλέον της Δήλωσης Συγκομιδής και Δήλωση Παραγωγής (δηλ. ποσότητα παραγόμενου οίνου, κατηγορία παραγόμενου οίνου, οινοποιείο στο οποίο έγινε η οινοποίηση κ.λ.π).


Η μη τήρηση των ανωτέρω θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό των υπόχρεων από διάφορα προγράμματα του αμπελο-οινικού τομέα (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση αδειών φύτευσης για νέες φυτεύσεις), την μη χορήγηση βεβαίωσης για έκδοση άδειας απόσταξης καθώς και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων του Ν. 4235/2014.


Παρακαλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές για την εφαρμογή των ανωτέρω.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. της Υπηρεσίας μας 2371351433 – 282.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα