Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Ε Επικαιρότητα

Στο κόκκινο η Χαλκιδική - Απαγόρευση κυκλοφορίας - Σύσκεψη στον Πολύγυρο

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Στο κόκκινο θα βρίσκεται αύριο η Χαλκιδική καθώς ο δείκτης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ανεβαίνει στο 4 και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο. 

Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής, Ταξίαρχος, Αθανάσιος Μπασιούκας, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Συρδάρη, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Χαλκιδικής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, της Αστυνομίας και εθελοντικών οργανώσεων.

 

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών αντιπυρικής περιόδου 2018 προβλέπει ότι «κάθε φορά που ο δείκτης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ανεβαίνει στο 4 ή στο 5, ή στο 3 παρουσία ισχυρών ανέμων (> 5 μποφόρ), και για όλο το διάστημα που είναι σε ισχύ, καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018, να ενεργοποιείται η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές και όπως είναι το δάσος Ταξιάρχη, τα δάση Σιθωνίας και Κασσάνδρας κλπ, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας..."

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λοιπόν ζήτησε εφαρμογή του μέτρου και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στις περιοχές:

α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, περιοχή Γλαρόκαβου, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής,

β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά

γ) στις δασικές περιοχές της Ουρανούπολης και της Κομίτσας,

την Παρασκευή 10.08.2018 και από ώρες 07.00 έως 07:00 το πρωί της επομένης του Σαββάτου 11.08.2018.

 

Για την εφαρμογή του μέτρου και σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου θα γίνονται με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

Επίσης θα γίνεται απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Επίσης θα γίνεται καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Τέλος οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 του Γρ.Αντωνιάδη
halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα