Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Ε Επικαιρότητα

Το ψηφιοποιημένο αρχείο Κότσιανου στην Europeana

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Το ψηφιοποιημένο αρχείο Κότσιανου εντάχθηκε μέσω του εθνικού συσσωρευτή SearchCulture στην Europeana, την ψηφιακή βιβλιοθήκη για τον πολιτισμό της Ευρώπης.

 

Η Europeana συγκεντρώνει σε μια δικτυακή πύλη την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

 

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα βιβλία, χάρτες, χειρόγραφα, εφημερίδες, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά έργα κι ηχητικές εγγραφές, προερχόμενα από 1.500 ιδρύματα ανά την Ευρώπη, περιμένουν το κοινό να τα ανακαλύψει, να τα χαρεί κι να τα αξιοποιήσει.

 

Η διάθεση του περιεχομένου της συλλογής Κότσιανου στην Europeana το κοινωνεί σε νέα ακροατήρια, η οποία προβάλλεται μαζί με τις διασημότερες συλλογές του κόσμου και ο φορέας μας εντάσσεται στο πιο ισχυρό δίκτυο πολιτισμού της Ευρώπης αυξάνοντας την απήχηση και το κύρος του.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα