Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επιμελητήριο: Νέες Προοπτικές – Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα

Mε στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην υλοποίηση των επενδυτικών και επιχειρηματικών τους σχεδίων,- οι οποίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν εκτεταμένη πτώση της ζήτησης, διαταραχή των κανόνων παροχής εμπορικών πιστώσεων και αναθεώρηση της συνεργασίας τους με τα τραπεζικά ιδρύματα, - το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα « Νέες προοπτικές – Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα ».

 

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η τράπεζα, τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα και προσαρμοσμένα για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επιχειρήσεων. 

 

Κύριοι ομιλητές για τις χρηματοδοτικές προτάσεις προς τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε θέματα που αφορούν κεφάλαια κίνησης, πάγια , εθνικά & ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα , factoring και μεσίτες ασφαλειών, ήταν η κα Γρηγορούδη Ελένη και Στρατίδης Αλέξανδρος, Υποδιευθυντές του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων , η κα Ρούση Άννα , Υποδιευθύντρια Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μεγάλων επιχειρήσεων και η κα Τζήμα Αγνή , Σύμβουλος Ανάπτυξης εργασιών & σχέσεων πελατείας της Εθνικής FACTORS ΑΕ.

Το πάνελ των ομιλητών από την Εθνική τράπεζα συμπλήρωναν ο κος Πανταζής Χρήστος , Περιφερειακός Δ/ντης Δικτύου, ο κος Ζαψαλής Δημήτριος, Δ/ντης του Κέντρου Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ο κος Πάχτας Δημήτριος, Δ/ντης Κέντρου Πιστοδοτήσεων μεγάλων επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.

 

Το συντονισμό της όλης διαδικασίας είχε η κα Καραβάνα Μαρία, μέλος της Διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής - Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων .

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απεύθυναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κος Τάσιος Γρηγόρης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργος Ιωάννης. Όλοι τους τόνισαν ότι το μεγάλο στοίχημα για τον επιχειρηματικό κόσμο πρέπει να είναι η επανεκκίνηση των επενδύσεων του βορειοελλαδικού «επιχειρείν» για επιστροφή στην κανονικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σημαντικό ρόλο για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι και η σωστή καθοδήγηση και συνεργασία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας με τους επιχειρηματίες.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων και σωματείων του νομού, Διευθυντές και υπάλληλοι των υποκαταστημάτων της τράπεζας στη Χαλκιδική .

Σημαντική ήταν και η προσέλευση μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών και επαγγελματιών του Νομού μας, που με τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν προς τους εκπροσώπους και ομιλητές της Εθνικής Τράπεζας, απέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για να ενημερωθούν για τις διεξόδους που μπορεί να έχουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πιστωτική ασφυξία και τις δυσκολίες στην τραπεζική χρηματοδότηση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα