Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση Στ. Βαλιάνου με το Κίνημα Ανέργων Σταγείρων - Στρατονίκης

Σε μια έντιμη συμπόρευση που θα βασίζεται στην υποστήριξη δίκαιων αιτημάτων και σε υπεύθυνες δεσμεύσεις, που θα διατυπώνονται μόνο όταν είναι εγγυημένο το αντίκρισμά τους, κάλεσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, τους εκπροσώπους και τα μέλη του Κινήματος Ανέργων Σταγείρων – Στρατονίκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους στα Στάγειρα.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης, το Κίνημα Ανέργων έθεσε το ζήτημα των φθορών σε κατοικίες της Στρατονίκης, αλλά και το πάγιο αίτημα κατοίκων της περιοχής για ανταποδοτική προτεραιότητα στην κάλυψη θέσεων εργασίας στον τομέα της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

 

Ο κ. Βαλιάνος από την πλευρά του, επανέλαβε και ανέλυσε τη δέσμευσή του, ότι στις άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ως δήμαρχος, θα είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας, Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ θα πραγματοποιήσει πραγματογνωμοσύνη στις κατοικίες της Στρατονίκης, προκειμένου να διατυπωθούν επιστημονικά τα αίτια και οι δυνατότητες τεχνικής παρέμβασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά και να ενισχυθούν οι θέσεις του Δήμου σε κάθε σενάριο διαπραγμάτευσης ή διεκδίκησης.

 

Όσον αφορά στο αίτημα για την προτεραιότητα σε ενδεχόμενες νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Βαλιάνος υπογράμμισε πως το αίτημα είναι εύλογο και πρέπει να έχει την υποστήριξη της νέας Δημοτικής Αρχής, αρκεί να γίνεται αντιληπτό, πως κάθε Δήμος, όπως δεν πρέπει μονοδιάστατα να εχθρεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα, έτσι δεν πρέπει και δεν μπορεί, να ταυτίζεται με οποιαδήποτε επένδυση.

 

«Υποσχέσεις που προεξοφλούν αποφάσεις άλλων χωρίς προηγούμενο θεσμικό διάλογο, προφανώς δεν μπορούν να δοθούν και όποιος το κάνει, θα είναι κλασσικός Μαυρογιαλούρος», τόνισε ο κ. Βαλιάνος. «Μια έντιμη συμπόρευση με τους πολίτες, σημαίνει υποστήριξη δίκαιων αιτημάτων, αλλά και δεσμεύσεις υπεύθυνες που ένας σοβαρός πολιτικός οφείλει να αναλαμβάνει όταν έχει εξασφαλισμένο το αντίκρισμά τους. Πάγια θέση δική μου και της «Ομοφωνίας», για οποιαδήποτε μεγάλη επένδυση, είναι πως όσο αυτή εξελίσσεται, όσο εξελίσσεται και το αποτύπωμά της στην περιοχή της δραστηριότητας, ανάλογα και παράλληλα θα πρέπει αν εξελίσσεται και η ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία, με τις εύλογες προτεραιότητες. Το σίγουρο είναι πως αυτό μπορεί να το υποστηρίξει και να το εξασφαλίσει μόνο μια Δημοτική Αρχή που στέκεται έναντι των επενδύσεων χωρίς εκπτώσεις μεν, χωρίς προκατάληψη δε, εκπροσωπώντας έντιμα ολόκληρη την κοινωνία. Μια Δημοτική Διοίκηση που συζητά και όχι μία που απλώς αφορίζει.»

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα