Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών

Συνεχίζονται  οι εργασίες που αφορούν το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν.Μουδανιών» ποσού 637.514,32€.

Το έργο είναι ενταγμένο για χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Επενδύσεις για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από πλημμύρες».



Το  έργο αφορά στην κατασκευή λιμνοδεξαμενής,  μετά των συνοδών έργων στο κληροτεμάχιο 892  Πορταριάς εμβαδού 78.600m²  περίπου. Ο ωφέλιμος όγκος της λιμνοδεξαμενής ανάσχεσης  πλημμύρας, η οποία θα κατακρατεί τα νερά της βροχής ανέρχεται σε 230.700m³.

Σε αυτή τη φάση, εκτός από τις εκσκαφές που συνεχίζονται, πραγματοποιούνται και οι εργασίες εξυγίανσης   θεμελίωσης  του τοιχίου αντιστήριξης. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα