Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Πολυγύρου: Εγκρίσεις για έργα σε Ορμύλια, Ψακούδια, Μεταμόρφωση και Βατοπέδι

Το «πράσινο φώς» έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου για τη χρηματοδότηση έργων πολύ μεγάλης σημασίας για την Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας.

 

Η πρώτη χρηματοδότηση αφορά στην τοπογραφική και υδραυλική μελέτη σύνδεσης του βιολογικού της Ορμύλιας με τους οικισμούς Βατοπεδίου και Ψακουδίων.

Η τοπογραφική μελέτη για την κατασκευή του έργου «Μεταφορά λυμάτων από συλλεκτήρια αντλιοστάσια οικισμών Ψακουδίων και Βατοπεδίου στην ΕΕΛ Ορμύλιας» είναι προϋπολογισμού 24.636,28 ευρώ , ενώ η Υδραυλική μελέτη για το ίδιο έργο είναι προϋπολογισμού 24.770,75 ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν μέσα από την τακτική επιχορήγηση ΣΑΤΑ. 

Η δεύτερη χρηματοδότηση αφορά στις αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Μεταμόρφωσης και του οικισμού του Βατοπεδίου, έργα που θα αναβαθμίσουν τις δύο περιοχές. 

Πρόκειται για τα εξής έργα αναλυτικά:

  • Επισκευή και αντικατάσταση πεζοδρομίου και οδοστρώματος στην κοινότητα Μεταμόρφωσης, δαπάνης 325.000 ευρώ.
  • Επισκευή και αντικατάσταση πεζοδρομίου και οδοστρώματος στον οικισμό Βατοπεδίου της κοινότητας Ορμύλιας, δαπάνης 191.022,06 ευρώ και 
  • Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στους οικισμούς του Δήμου Πολυγύρου, δαπάνης 158.977,94 ευρώ. 

 

Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Ματέας σχολίασε ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτών των έργων είναι πολύ μεγάλης σημασίας και θα αναβαθμίσουν τις περιοχές που θα υλοποιηθούν .

halkidikinews.gr

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα