Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι φετινές τιμές στο αρνί και στο κατσίκι

Στα περσινά επίπεδα φαίνεται πως θα κυμανθούν οι τιμές στα αμνοερίφια φέτος το Πάσχα. Την ίδια ώρα κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες προτρέπουν τους καταναλωτές να προτιμήσουν ελληνικό κρέας.

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Στέργιος Κύρτσιος, ανέφερε ότι η τιμή στα αμνοερίφια θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα από 7 έως 9 ευρώ το κιλό.

 

«Ως παραγωγοί με τα κοστολόγια που υπάρχουν σήμερα δεν βγαίνουμε. Το κοστολόγιο είναι 5-6 ευρώ το κιλό το αρνί. 5 ευρώ είναι τιμή παραγωγού. Για να φτάσει στο τραπέζι του καταναλωτή πρέπει να υπολογιστούν τα έξοδα σφαγής οι μεταφορές κ. α. Η αγορά πρέπει να κυμανθεί 8 με 8,5 ευρώ και το κατσίκι στα 9 ευρώ. Οτιδήποτε άλλο είναι αθέμιτος ανταγωνισμός» ανέφερε.

 

Ο Πρόεδρος του σωματείο Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά διότι είναι αρκετά όψιμο το Πάσχα. «Οι εξαγωγές που έγιναν σε χώρες των καθολικών δεν ήταν φέτος τόσο μεγάλες, ώστε να απορροφήσουν τόσο μεγάλη παραγωγή και η παραγωγή, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα νομίζω ότι καλύπτει τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Υπάρχουν και οι εισαγωγές από τις όμορες χώρες με πρωτοπόρα την Ρουμανία. Τα αρνιά πρέπει και θα πωληθούν ως ρουμάνικα ή από την χώρα εισαγωγής τους. Και νομιίω ότι πρέπει να πωληθούν γιατί δεν ξέρω αν πωληθούν».

πηγή: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα