Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Η άσκηση "Διά πυρός 2019" στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Η φετινή πανελλαδική άσκηση «Δια Πυρός 2019» πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγες ημέρες μετά την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου. 

Η άσκηση για το νομό Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Σάνη, κοντά στον οικισμό Σταυρονικήτα και της κατασκήνωσης ΤΥΠΕΤ και αφορούσε την αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης δασικής πυρκαγιάς, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων, σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων.

Στόχος ήταν, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων επιχειρησιακών δομών και διαδικασιών, στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του πληθυσμού, καθώς και η ένταξη και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στη δασοπυρόσβεση.

 

Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, η Δ/νση Πολιτκής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Κεν. Μακεδονίας, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, ο Δήμος Κασσάνδρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία,  το παράρτημα Χαλκιδικής και η Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

του Γρ.Αντωνιάδη

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα