Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία το διήμερο «Ανοιχτές Πόρτες» στο Κτήμα Πόρτο Καρράς

Όπως κάθε χρόνο, το Κτήμα Πόρτο Καρράς συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις Ανοιχτές Πόρτες και υποδέχτηκε τους φίλους του κρασιού σε ένα απολαυστικό διήμερο με πλούσιο πρόγραμμα οινικών δράσεων που ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο. 

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν οινικές περιηγήσεις σε τμήματα του ενιαίου βιολογικού αμπελώνα του Κτήματος και επισκέψεις στο εμβληματικό Chateau του Κτήματος, τη Βίλα Γαλήνη, η οποία αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο που λειτουργεί και σαν μουσείο. 

 

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια σπάνια γευστική δοκιμή με επιλεγμένες παλαιές σοδειές του πολυβραβευμένου Chateau Porto Carras, την οποία καθοδήγησε η Οινολόγος κ. Ευφροσύνη Δρόσου. 

Σημαντικός καλεσμένος του Κτήματος ήταν ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, διακεκριμένος επιστήμονας της γενετικής των τροφίμων & Καθηγητής Γεωπονικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ο οποίος, στα πλαίσια μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ημερίδας, παρουσίασε με συναρπαστικό  τρόπο τα οφέλη της αγροτοδιατροφής και το πως οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες της υπαίθρου συνδέονται με την επιστήμη της γενετικής. 

 

Την Κυριακή ο σεφ Ανδρέας Κλαυδιανός γέμισε τον κήπο του οινοποιείου με γαστρονομικά αρώματα από ελληνικά finger food που δημιούργησε για τους επισκέπτες, σε ένα διαδραστικό Live Cooking event στο οποίο πρωταγωνίστησαν τα κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς. 

 

Οι επισκέπτες διαγωνίστηκαν στη δημιουργία πρωτότυπων Wine Cocktail και οι νικητές κέρδισαν δώρα ενώ κληρώθηκαν φιάλες του μοναδικού Chateau Porto Carras Magnum!

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις ετικέτες του Κτήματος στην Αίθουσα Γευσιγνωσίας Μελισσάνθη και να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους κρασιά και όλη τη γκάμα προϊόντων του Πόρτο Καρράς, όπως βιολογικό ελαιόλαδο και ελιές, τσίπουρο, σοκολάτες με κρασί και τα καλλυντικά της σειράς Zoe Grape Collection, σε ειδικές για το διήμερο τιμές. 

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς παραμένει ανοιχτό στις επισκέψεις του κοινού όλο το χρόνο, κάνοντας οι ενδιαφερόμενοι κράτηση σε ένα από τα ειδικά οινοτουριστικά πακέτα που έχουν σχεδιαστεί και συνδυάζουν πολλές παροχές και υπηρεσίες! 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα