Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στη Χαλκιδική

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Χαλκιδικής. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, ενώ αν χρειαστεί παράταση θα αποφασίσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι κατά περίπτωση, ανέφερε στο protothema.gr ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών.

 

Το πρωί, με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Χαλκιδικής δεν εμφανίσθηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Υπήρξαν περιπτώσεις στο Δήμο Κασσάνδρας και στο Δήμο Σιθωνίας, όπου σε εκλογικά τμήματα ήταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ένα μέλος της εφορευτικής. Τα προβλήματα ωστόσο λύθηκαν γρήγορα, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι διόρισαν ψηφοφόρους που προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό το δικαίωμα και έτσι καλύφθηκαν τα κενά.

 

Βέβαια η απροθυμία που έδειξαν οι πολίτες που κλήθηκαν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών στα 39.063 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, ήταν μεγάλη και εκτιμάται ότι περίπου οι μισοί δεν έδωσαν το παρών...

 

Το γεγονός ότι πρώτη φορά γίνονται ταυτόχρονα ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με αργούς ρυθμούς, ειδικά σε εκλογικά τμήματα, των μεγάλων δήμων, όπως για παράδειγμα στα Ν. Μουδανιά, στη Ν. Καλλικράτεια, στην Κασσάνδρεια και στον Πολύγυρο, όπου δημιουργούνται ουρές και πολίτες χρειάζεται να περιμένουν τουλάχιστον μισή ώρα για να φτάσουν στην πρώτη κάλπη.

 

Όπως αναφέρουν στο halkidikinews.gr εκπρόσωποι των συνδυασμών, σε πολλές περιπτώσεις, πολίτες ψηφίζουν μόνο στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και αποχωρούν χωρίς να ψηφίσουν για ευρωεκλογές και περιφερειακές, γιατί δεν μπορούν να περιμένουν...

 

Στο μεταξύ, στην κάλπη άρχισαν να προσέρχονται από το πρωί και πολίτες από τη Βουλγαρία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή Βουλγάρων ευρωβουλευτών. Με μέριμνα του Βουγλαρικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν δύο ανεξάρτητα εκλογικά τμήματα στα Ν. Μουδανιά και στη Νικήτη, όπου προσέρχονται Βούλγαροι πολίτες που διαμένουν στα εξοχικά τους στη Χαλκιδική ή βρίσκονται για διακοπές. 

 

Στη Χαλκιδική λειτουργούν 446 εκλογικά τμήματα και ένα στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας. Στις κάλπες θα προσέλθουν να ψηφίσουν 103.424 ψηφοφόροι της Χαλκιδικής εκ των οποίων οι 50.802 είναι άνδρες και οι 52.622 γυναίκες.


halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα