Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κασσάνδρα και Ν. Προποντίδα εκλέγουν δήμαρχο

Χιλιάδες πολίτες σε δύο Δήμους της Χαλκιδικής καλούνται να προσέλθουν και σήμερα στις κάλπες για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, στη Ν. Προποντίδα και στην Κασσάνδρα. Η κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα, στα ίδια εκλογικά κέντρα των δύο Δήμων με την προηγούμενη Κυριακή. 

 

Στο Δήμο Κασσάνδρας είναι εγγεγραμμένοι 15.728 ψηφοφόροι και στο Δήμο Ν. Προποντίδας 32.776 ψηφοφόροι. Στους δύο Δήμους, κανένας συνδυασμός  δεν κατόρθωσε την πρώτη Κυριακή να λάβει σε ψήφους πάνω από 50%. Στο Δήμο Ν. Προποντίδας αναμετρώνται ο Μανώλης Καρράς και ο Δημήτρης Τσούφης και στο Δήμο Κασσάνδρας, η Αναστασία Χαλκιά και ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης. 

 

Την προηγούμενη Κυριακή η αποχή ήταν υψηλή και στους δύο Δήμους. 

 

Στη Ν. Προποντίδα η αποχή έφθασε το 32,86%, δηλαδή 10.771 ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες. 

 

Στην Κασσάνδρα η αποχή ήταν υψηλότερη και έφθασε το 35,93%, δηλαδή δεν πήγαν να ψηφίσουν 5.651 άτομα.

 

 Τα επιτελεία των συνδυασμών που αναμετρώνται σήμερα στους δύο Δήμους υποστηρίζουν ότι η σημερινή συμμετοχή στις εκλογές θα παίξει σημαντικό ρόλο, γι΄αυτό έχουν κινητοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να προσέλθουν στις κάλπες και να μειωθεί το ποσοστό της αποχής. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα