Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Νικήτης δημιουργούν! -ΦΩΤΟ-

Τα εγκαίνια της παιδικής έκθεσης «Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» από τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Νικήτης ,πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Τεχνοχώρο Αποθήκη.

 

Η συγκεκριμένη έκθεση υλοποιήθηκε ως καταληκτική φάση του προγράμματος που είχε  δουλέψει όλον τον χρόνο το 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης, με τίτλο «ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ». 

 

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr η Διευθύντιρα του 2ου Νηπιαγωγείου Νικήτης, Σάντυ Ροδοφίκα, «τα παιδιά, αφού γνώρισαν πληθώρα μύθων, τους επεξεργάστηκαν με πολλούς τρόπους: αναδιήγηση, μετατροπή σε κόμικ, γλώσσα, μαθηματικά, δραματοποίηση, και στο τέλος κάθε μύθου, αποτύπωσαν τον κάθε μύθο με βάση κάποια ξεχωριστή τεχνική».

 

Γνωρίζοντας ρεύματα ζωγραφικής όπως ο κυβισμός, ο νατουραλισμός, ο πουαντιγισμός κ.α. καθώς και τους κυριότερους ζωγράφους κάθε ρεύματος, τα παιδιά εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τους δικούς τους πίνακες με μύθους, έχοντας ως βάση αυτές τις τεχνικές. 

 

Επίσης δημιούργησαν μακέτες τρισδιάστατες, καθώς και ομαδικά μεγάλα έργα τέχνης.

 

Η έκθεση των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Νικήτης  θα παραμείνει στο Τεχνοχώρο Αποθήκη μέχρι την Τετάρτη και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 8 εως 10 το βράδυ. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα