Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Νικήτας Χουχούτας υπ.βουλευτής Χαλκιδικής στο ΜέΡΑ25

Ο Νικήτας Χουχούτας είναι υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ο Νικήτας Χουχούτας γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας το 1966 και ολοκλήρωσε τις Λυκειακές του σπουδές στον Πολύγυρο.

Μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Νυρεμβέργης (Γερμανία) με ειδικότητα "Διοίκηση  Τουριστικών επιχειρήσεων". 

Μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη. Από το 1991 είναι ξενοδόχος στη Νικήτη, από το 1996 έχει πρόσθετη δραστηριότητα Γραφείο Γενικού Τουριμού - ενοικ. αυτοκινήτων  και από το 2013 με κατάαστημα εστίασης στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. 

 

Το 1988 και το 2001 πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ωςε το πρώτο ξενοδοχείο της Ελλάδας με οικολογική και περιβαλλοντική διαχείριση (EMAS). 

Από το 2008 έως το 2014 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τουριστικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδος (HATTA).

 

To 2006 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Σιθωνίας, το 2009 υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με τους Οικολόγους Πράσινους και το 2012 υποψήφιος Βουλευτής Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ιδιαίτερη είναι η ενασχόλησή του με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Συμμετέχει ανελλιπώς σε κινήσεις εναντίον της καταστροφής του περιβάλλοντος, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα