Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών στη Χαλκιδική

Την άμεση και όσο το δυνατόν ταχύτατη  αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική στη καρδιά της τουριστικής περιόδου, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

 

Διευκρινίζει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε τα ειλικρινή του  συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ υπογράμμισε πως «οι ξενοδοχειακές κτιριακές υποδομές της Χαλκιδικής άντεξαν, διότι είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους τουρίστες». 

 

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στις υποδομές, κάνοντας λόγο για «αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό».

 

Ο κ. Τάσιος υπενθύμισε το πάγιο αίτημα της ΠΟΞ για να αναβαθμιστούν οι φθίνουσες υποδομές αρκετών τουριστικών περιοχών της χώρας - μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική – που χρήζουν όπως είπε «άμεσων παρεμβάσεων, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους».

 

 

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πώς δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους.

Ήδη, με σχετική κατεύθυνση, της ηγεσίας του υπουργείου, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους καταγραφής των ζημιών ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους.

 

Ο κ. Θεοχάρης μετέβη στην Χαλκιδική στην πληγείσα περιοχή ενώ πρόκειται να επισκεφθεί τους τραυματίες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θεοχάρης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα και δίδονται οι διαβεβαιώσεις πως η πολιτεία στέκεται αρωγός σε όσους δοκιμάστηκαν από την ακραία θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα