Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Ν. Προποντίδας: Πρόγραμμα για τον αειφόρο τουρισμό

«Λιγότερο νερό, λιγότερη ενέργεια, λιγότερα απόβλητα» είναι το σύνθημα του Ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος Consume-less Med (καταναλώνω λιγότερο στη Μεσόγειο) για τον αειφόρο τουρισμό το οποίο υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη».

 

Οι στόχοι του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Ν. Προποντίδας στο δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών. 

Το έργο απευθύνεται σε παραλιακούς ή νησιωτικούς τουριστικούς Δήμους στη Μεσόγειο, σε φορείς του τουρισμού, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, εστίαση, καταστήματα χειροτεχνίας και εμπορίου), οι οποίοι μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και επικοινωνιακά οφέλη με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πέρα από την συμβολή τους για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και του οικοσυστήματος της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στήριξη των τοπικών προϊόντων που προωθεί το συγκεκριμένο έργο.

 

Στόχος είναι ο συντονισμός δράσεων για μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και παραγωγής αποβλήτων και η παροχή της επιλογής μιας σειράς από υπηρεσίες προς τους τουρίστες ικανές να ελαχιστοποιήσουν την κατανάλωση και να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν καλύτερα τα τοπικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα