Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στέλιος Βαλιάνος: «Δήμος Αριστοτέλη και Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε κοινή δράση»

«Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε “πηγή” εμπειρίας, τεχνογνωσίας και ιδεών, στην προσπάθεια για την προκοπή και την πρόοδο του Δήμου Αριστοτέλη. Και είμαι βέβαιος πως το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος.» Αυτό τόνισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννη Κουφίδη, τον οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων αμφίδρομης ενημέρωσης και διαμόρφωσης πλαισίου συνεργασίας με σειρά παραγόντων και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η δρομολόγηση μιας τακτικής συνεργασίας των δύο πλευρών, για την ενίσχυση επιχειρηματικότητας στον Δήμο Αριστοτέλη, με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νέων που αναζητούν δημιουργική διέξοδο στο επιχειρείν.

 

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βαλιάνος και Κουφίδης συμφώνησαν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο συνεργασίας:

  • Για την κατάρτιση και υποβολή κοινής πρότασης αναπτυξιακής δράσης, προς ένταξη για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον Δήμο Αριστοτέλη, με έμφαση στην ορεινή Χαλκιδική.
  • Για την ενίσχυση του συνεδριακού και θρησκευτικού τουρισμού.
  • Για την σύμπραξη με εμπορικούς συλλόγους και επαγγελματικά σωματεία σε δράσεις προώθησης  τοπικών προϊόντων , μέσω συμμετοχής σε εθνικές και  διεθνείς εκθέσεις.

 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη προεκλογική του δέσμευση για μείωση ή ακόμα και απαλλαγή δημοτικών τελών για πέντε χρόνια, σε επιχειρήσεις που θα συστήνονται από νέους έως 30 ετών με έδρα τον Δήμο Αριστοτέλη επισημαίνοντας: «Η οριστική απόφαση, για το ύψος της μείωσης ή την ενδεχόμενη απαλλαγή, θα ληφθεί αφού θα έχουμε πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης και των υποχρεώσεων του Δήμου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, ό, τι έχουμε πει προεκλογικά, ισχύει μέχρι κεραίας.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα