Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση της Κ. Μάλαμα με αγρότες της Νέας Καλλικράτειας

Συνάντηση με αγρότες της Νέας Καλλικράτειας πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την αποτίμηση της εφαρμογής των εξαγγελθέντων μέτρων στήριξης των πληγέντων παραγωγών της περιοχής.

 

Όπως τόνισαν οι αγρότες, θα πρέπει να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων, καθώς οι υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές και δημόσιο είναι εξαιρετικά πιεστικές. Οι παραγωγοί της περιοχής εξέφρασαν την αγωνία τους για την μη καθολική αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεών τους, παρά τις σχετικές υποσχέσεις, την ώρα που η παραγωγή τους καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Επίσης, σημείωσαν ότι οι καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων θα πλήξουν το σύνολο της πρωτογενούς οικονομίας, καθώς μία στάση πληρωμών θα συμπαρασύρει όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αγροτικό χώρο.

 

Οι αγρότες ζήτησαν, στο πλαίσιο αυτό, να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ σε προκαταβολή αποζημιώσεων, ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές και οι εμπορικές τους υποχρεώσεις, ενώ σε ότι αφορά την καταστροφή στα αγροτικά προϊόντα είναι απολύτως απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται το σύνολο των καταστροφών, χωρίς προϋποθέσεις και γραφειοκρατικά κωλύματα. Τέλος, σε ότι αφορά τις καταστροφές στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, οι τοπικοί αμπελοπαραγωγοί ζητούν να τους επιτραπεί η απόσταξη όσων στέμφυλων δεν είναι πλέον εμπορεύσιμα ως βρώσιμα, ώστε να μην καταστραφεί ολοσχερώς το αγροτικό τους προϊόν.

 

Η Κυριακή Μάλαμα κατέγραψε αναλυτικά τα αιτήματα των αγροτών, ώστε να τα θέσει άμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί τον Γεωργικό Συνεταιρισμό της Νέας Καλλικράτειας, με αντικείμενο μία αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τα διαρθρωτικά προβλήματα και το παραγωγικό μοντέλο της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα