Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Στην εντατική 5χρονος που παραλίγο να πνιγεί

Στην εντατική Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένας 5χρονος Σέρβος, ο οποίος νωρίς το απόγευμα κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Πευκοχωρίου.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του halkidikinews.gr, λουόμενοι στην ίδια περιοχή εντόπισαν το παιδί στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Αφού το έβγαλαν στην παραλία ένας γιατρός που βρέθηκε εκεί παρείχε τις πρώτες βοήθειες και μετά από μεγάλες προσπάθειες και με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση κατάφερε να επαναφέρει το παιδί. 

 

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 5χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης σε σοβαρή κατάσταση.

 

Τα αίτια του συμβάντος διερευνά το Λιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

 

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα