Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ν. Προποντίδα: Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, αν δεν επιδιορθωθούν οι ζημιές από τη θεομηνία

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Την πρόθεσή του να μην ανοίξει σχολεία στον δήμο του, εφόσον δεν επιδιορθωθούν οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν σε αυτά από την κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου, γνωστοποιεί μέσω του Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

 

"Δεν είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, διότι δεν έχουν γίνει οι επισκευές που έπρεπε να γίνει σε 23 σχολικά κτήρια" ανέφερε ο κ. Καρράς και προειδοποίησε ότι θα λάβει απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά. "Μετά, αν θέλει το υπουργείο Παιδείας, ας αναλάβει την ευθύνη για να τα ανοίξει. Εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να διακινδυνεύσει η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών» τόνισε ο κ. Καρράς.

 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ενώ μετέβη και στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη και τον γενικό διευθυντή έργου της ΚτΥπ (σ.σ. Κτηριακές Υποδομές), Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και κατέληξαν ότι το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει απευθείας το δήμο για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών, δίχως όμως να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η σχετική απόφαση.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, το κόστος των επισκευών ανέρχεται, περίπου, σε 300.000 ευρώ, καθώς 23 σχολεία χρειάζονται οικοδομικές επισκευές, κυρίως σε σκεπές και καμινάδες.

Σε διαφορετική περίπτωση η σωματική ακεραιότητα των παιδιών θα τεθεί σε κίνδυνο, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής. Από την άλλη, όπως ο ίδιος τόνισε, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου που υπέστησαν ζημιές, έμειναν μόνο δύο ημέρες κλειστά μετά την κακοκαιρία, καθώς ο δήμος τα επισκεύασε άμεσα με δικούς του πόρους.  Ωστόσο, τα οικονομικά του δήμου δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν και την άμεση επισκευή συνολικά των 23 σχολείων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας.

Τέλος, ο κ. Καρράς δηλώνει πως πρώτος στόχος είναι η επισκευή των λυκείων, διότι λόγω των πανελληνίων «ούτε μια μέρα δεν θέλω να είναι κλειστά», όπως ξεκαθαρίζει.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα