Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

To Κτήμα Πόρτο Καρράς ανοίγει τις πύλες του γιορτάζοντας την Eυρωπαϊκή Hμέρα Oινοτουρισμού

Με τουρισμό «εξαργυρώνουμε» τις εξαγωγές μας στο εξωτερικό,  σύμφωνα με την οινοπαραγωγό του Κτήματος Πόρτο Καρράς και μέλος του ΔΣ «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Υλιάνα Στέγγου.

 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Στέγγου είπε ότι «το κρασί, το λάδι και όλα τα προϊόντα μας είναι οι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Αυτό που δίνουμε το εισπράττουμε, όχι μόνο ως συνάλλαγμα, αλλά και, επιπλέον, ως επισκέπτες».

Σε ό,τι αφορά τον οινοτουρισμό η κ. Στέγγου είπε ότι αρχίζει να αναπτύσσεται και στη χώρα μας. 

 

Από την πλευρά των οινοπαραγωγών, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνεται η συμμετοχή τους στην «Ευρωπαϊκή Μέρα Οινοτουρισμού» που γιορτάζεται την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Φέτος, συμμετέχουν 18 οινοποιεία από το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

«Το οινόφιλο κοινό έχει επίσης αρχίσει να γίνεται μεγαλύτερο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής, να ξεναγηθούν στα οινοποιεία, να γνωρίσουν τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς και να δοκιμάσουν τα υπέροχα ελληνικά κρασιά», επεσήμανε η κ. Στέγγου. 

Από τους δρόμους του κρασιού της Χαλκιδικής, το Κτήμα του Πόρτο Καρράς είναι το μοναδικό που συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Μέρα Οινοτουρισμού» και θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του για το κοινό. Η είσοδος, όπως σε όλα τα υπόλοιπα οινοποιεία είναι δωρεάν. 

«Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πρώτα αφρώδη κρασιά στην ιστορία των 50 χρόνων του κτήματος και φυσικά έναν υπέροχο φθινοπωρινό περίπατο στο κτήμα μας», επεσήμανε η κ. Στέγγου.

 

Το κτήμα Πόρτο Καρράς

 

Το κτήμα Πόρτο Καρράς έχει έκταση 4.750 στρεμμάτων και βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Οι αμπελώνες του απλώνονται αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Μελίτωνα και είναι το πλέον ιστορικό κτήμα.

Οι άνθρωποι του πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του, ήταν ο πατέρας της σύγχρονης οινολογίας Emile Peynaud, η Σταυρούλα Κουράκου και ο Βασίλης Λογοθέτης. Εκεί ο Emile Peynaud καθιέρωσε την ιστορική διαδρομή του πρώτου ελληνικού Cabernet Sauvignon. 

Η αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα ανήκει αποκλειστικά στο Κτήμα Πόρτο Καρράς και είναι βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα