Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ. Πάνας: Να δοθεί στήριξη στους Μελισσοκόμους της Χαλκιδικής

Συνάντηση με στελέχη  του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης «Σίθων» είχε ο βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής,  Απόστολος Πάνας.

 

Κατά τη συνάντησή του με τον διευθυντή του Συνεταιρισμού, Γιάννη Καραδήμο, συζητήθηκε η δραματική αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών που έχει πλήξει την παραγωγή μελιού.

Ο κ. Καραδήμος έκανε επίσης λόγο για αθρόες εισαγωγές φθηνού μελιού από την Κίνα, που συχνά «βαφτίζεται» ελληνικό και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού κος Αχιλλέας Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των ομάδων παραγωγών και ζήτησε τη συμβολή της κρατικής διοίκησης.

Τέλος, ο κος Πάνας τόνισε ότι  πρέπει να ληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες, σε ό,τι αφορά  την καθιέρωση ελληνικού σήματος, την πιστοποίηση του προϊόντος, την ανάδειξη της ονομασίας προέλευσης, καθώς και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών «εργαλείων» της ΕΕ, ώστε το ελληνικό μέλι να αποκτήσει την θέση που του αρμόζει. Επίσης κατέθεσε, δέσμη προτάσεων ως Κίνημα Αλλαγής για όλα τα παραπάνω .

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα