Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κατάληψη μαθητών στο Γενικό Λύκειο Αρναίας

Μετά το Λύκειο Αγίου Νικολάου και το Λύκειο της Αρναίας βρίσκεται υπό κατάληψη, λόγω έλλειψης καθηγητών. 

Όπως αναφέρουν οι μαθητές στο σχολείο λείπει η ειδικότητα του μαθηματικού, όσον αφορά τη θετική κατεύθυνση της Β’ Λυκείου, αλλά και κάποιες ώρες γενικής παιδείας, που επίσης δεν καλύπτονται. Αυτό έχει ως απότοκο, την ύπαρξη σημαντικών κενών που εκδηλώνονται, αργότερα, στη Γ’ Λυκείου.

 

Το 15μελές του Λυκείου Αρναίας αναφέρει χαρακτηριστικά: 

 

"Ως τα εκλεγμένα μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Αρναίας, παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάληψη του σχολείου. Αρχικά, η έλλειψη καθηγητών είναι ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο αφορά όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο μας λείπει η ειδικότητα του μαθηματικού, όσον αφορά τη θετική κατεύθυνση της Β’ Λυκείου, αλλά και κάποιες ώρες γενικής παιδείας, που επίσης δεν καλύπτονται. Αυτό έχει ως απότοκο, την ύπαρξη σημαντικών κενών που εκδηλώνονται, αργότερα, στη Γ’ Λυκείου.

 

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό ζήτημα, είναι το θέμα της καθαριότητας. Η καθαρίστρια του σχολείου λείπει με αναρρωτική άδεια εδώ και αρκετό καιρό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξυπηρετούμαστε με άτομα που εργάζονται στον Δήμο. Όμως, εκτός αυτού, έχουμε αντιληφθεί πως η παρουσία μιας καθαρίστριας δεν επαρκεί για το μέγεθος του σχολείου και των παιδιών που στεγάζει.

 

Πιο περιληπτικά, αιτούμαστε να λυθεί το θέμα που προκύπτει με τους καθηγητές, όπως και το ζήτημα της καθαρίστριας. Ζητάμε την κατανόηση σας, αλλά και τη συμβολή σας, έτσι ώστε να έρθει άμεση λύση για τα θέματα που μας απασχολούν. Ελπίζουμε η κατάληψη να φέρει αίσιο τέλος για εμάς, για το σχολείο, για τους καθηγητές αλλά και για όλους. Ως δεκαπενταμελές, επωμιζόμαστε το ύψος των υλικών φθορών που, ίσως, προκύψουν, αλλά και την καθαριότητα του προαύλιου χώρου. Έχουμε μεριμνήσει έτσι ώστε ο χώρος του κυλικείου να παραμείνει ήσυχος, προκειμένου να τον εκμεταλλευτούν μαθητές που θέλουν να διαβάσουν."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα