Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Δημοτικό Σχολείο της Ορμύλιας πρωτοπόρο στο Ertasmus

Με  αφορμή τον εορτασμό της ημέρας #Erasmusdays2019, το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας διοργάνωσε μια εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων προσκαλώντας και τους γονείς των παιδιών. Η ακούραστη δασκάλα, Γιώτα Νικήτα με όραμα και όρεξη εφαρμόζει με επιτυχία ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δημοτικό Σχολείο της Ορμύλιας με στόχο να βελτιωθούν οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητές των μαθητών της!

 

Πραγματοποιήθηκε μια αναδρομή στα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποίησε το σχολείο τα προηγούμενα έτη, αποχαιρετίστηκε το πρόγραμμα Erasmus+ CASTLES  και καλωσορίστηκε το νέο Erasmus έργο.

 

Αναφέρθηκαν τα εξής ευρωπαϊκά προγράμματα:

• Comenius “Healthy for life” 2009-2011 με σχολεία από: Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Σκωτία, Αγγλία και Ελλάδα. Συντονίστρια χώρα: η Αγγλία.

• Comenius “Having culture as a kite we travel European skies” 2012-2014 με σχολεία από: Πολωνία, Ιταλία, Εσθονία και Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα με συντονίστρια την Κύπρο. Και τα δύο Comenius έργα υλοποιήθηκαν υπό τη Διεύθυνση της κ. Παπανικολάου Ευτυχίας, νυν Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Νομού Χαλκιδικής. 

• Etwinning έργα,όπως το “Lil’ Explorers” το οποίο έλαβε ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας

• Erasmus+ “CASTLES: Culture, Art, Story, Tales, Love and Equality in European Inclusive Schools” 2017-2019 με σχολεία από: Ιταλία, Λετονία Πολωνία και συντονιστικό σχολείο το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας και Διευθυντή τον κ. Σταμούλη Ηλία.

 

 

Έγινε μια αναφορά στο έργο και προβλήθηκε ένα βίντεο με τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν. Επίσης ο χώρος είχε διακοσμηθεί ανάλογα με στοιχεία από τα παραπάνω προγράμματα. 

 

Το έργο CASTLES περιείχε ευρωπαϊκή παράδοση, κάστρα, ιστορίες, παραμύθια, τέχνες, με την ενσωμάτωση του έργου σε όλα τα μαθήματα του σχολείου και  την ενθάρρυνση των αξιών των παιδιών, όπως ο σεβασμός στον εθνικό πολιτισμό, την κληρονομιά, τα εθνικά σύμβολα, τον σεβασμό στους ξένους πολιτισμούς και παραδόσεις, την ισότητα των ανθρώπων. 

Πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές δραστηριότητες, επισκέψεις και παρουσιάσεις. Με θέμα τα κάστρα, μια πολύ μεγάλη ομάδα μαθητών συμμετείχε στην εκδήλωση καρναβαλιού στο χωριό της Ορμύλιας αλλά και στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Νόεσις στη Θεσσαλονίκη όπου η παρουσία των μαθητών ήταν αξιοσημείωτη και πρωτοπόρα. Επιπλέον, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα σε Διεθνές Συνέδριο για την καινοτομία στο Παλέρμο της Σικελίας. 

 

Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά παγκόσμια μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος, εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ιστοσελίδες των σχολείων και blogs, τη σελίδα της Εθνικής Μονάδας ΙΚΥ της Ελλάδας στο facebook, την πλατφόρμα twinspace του etwinning προγράμματος. 

Οι μαθητές ανέδειξαν τα ταλέντα τους και ανακάλυψαν τρόπους έκφρασης αυξάνοντας την αυτοεκτίμησή τους. Οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν νέα σχολεία, αξιόλογους εκπαιδευτικούς, να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές, ιδέες, να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, να νιώσουν πόσο διαφορετικοί είναι οι λαοί και συνάμα πόσα κοινά σημεία τους ενώνουν. Ταυτόχρονα το σχολείο εξοπλίστηκε με οπτικοακουστικό και άλλο υλικό για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων και τη διάδοση του προγράμματος.

 

Το e-Twinning έργο του προγράμματος ξεχώρισε για την εξαίρετη ποιότητά του και διακρίθηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

 

Αλλά το ευρωπαϊκό ταξίδι δεν τελείωσε εδώ… 

Ένα νέο ταξίδι ξεκίνησε ήδη από την αρχή του Σεπτέμβρη, ένα νέο Erasmus ΚΑ229 πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ σχολείων. 

Ο τίτλος του: “European food Adventures”.

Για δύο ακόμα χρόνια, τα 2019-2021,το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας θα συντονίζει για ακόμα μία φορά και θα συνεργάζεται με σχολεία από: Κύπρο, Τουρκία, Κροατία, Ισπανία και Πορτογαλία σε ένα πρόγραμμα με θέμα τη διατροφή, υγεία και άσκηση.

Καλή επιτυχία!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα