Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύγυρος : Με λαμπρότητα η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 -ΦΩΤΟ-

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε απ΄ άκρου εις άκρον της Χαλκιδικής η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στον Πολύγυρο το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

 

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Μιχαήλ Δρούγκα, Εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και μαθητική παρέλαση.  Την Βουλή εκπροσώπησε η βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς. Παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Χρ. Βορδός και Δ. Ζαγγίλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γ. Κουφίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και άλλοι επίσημοι. 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου 

"Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 φέρνει στη μνήμη όλων μας τις λαμπρές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας και μας γεμίζει με εθνική υπερηφάνεια και ιδιαίτερη συγκίνηση.

Τιμούμε  σήμερα τους προγόνους μας που θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και έκαναν όλη την Ανθρωπότητα να μιλά για το μεγαλείο της ψυχής τους και την προσφορά τους στην Ευρώπη αλλά και στον Ελεύθερο κόσμο

Ας είναι λοιπόν  η φετινή επέτειος  μια ευκαιρία να αναστοχαστούμε την ημέρα εκείνη ως μια σπουδαία στιγμή άρνησης στην υποταγή, στη βία και τη βαρβαρότητα και αντίστασης σε ότι μας κρατά στάσιμους.

Ο εορτασμός του «ΟΧΙ» ας οπλίσει με δύναμη, ελπίδα, πίστη και υπερηφάνεια τις ψυχές όλων μας προκειμένου να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία".

φωτο του Μάριου Αυγερινού

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα