Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση της δημάρχου Κασσάνδρας με τον Γ.Γρ. Πολιτικής Προστασίας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε την Κασσάνδρα συνοδευόμενος από αξιωματούχος του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος και της Περιφέρειας. Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας Επιπυραγός Κυριάκος Χαλεπλής, τους υποδέχθηκαν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας.


Η Δήμαρχος, που έχει επί προσωπικού αναλάβει και το καθήκον της Πολιτικής Προστασίας ως επικεφαλής της στο Δήμο, ανέπτυξε το σκεπτικό της δημοτικής Διοίκησης στον κ. Χαρδαλιά τονίζοντας ότι η πρόθεση της είναι η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και τον εθελοντικών ομάδων διάσωσης. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι ο Δήμος θα συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου να διεκδικηθούν όσα διαθέσιμα κονδύλια ΕΣΠΑ μπορούν να εκταμιευθούν για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Κασσάνδρας, καθώς ως τώρα δεν είχε διεκδικηθεί για να αξιοποιηθεί κανένας Ευρωπαϊκός οικονομικός πόρος.


Ο Γενικός Γραμματέας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αυξημένο ενδιαφέρον της Δημάρχου επί του θέματος αλλά και για τη γνωστική της επάρκεια και δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο Δήμο Κασσάνδρας και σύντομα μάλιστα θα την επισκεφθεί και στο Δημαρχείο προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η Πολιτική Προστασία στο Δήμο.


Ένα σοβαρό ζήτημα που τέθηκε επίσης από τη Δήμαρχο Κασσάνδρας ήταν η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας σε Πυροσβεστικό Σταθμό.

 

Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά, αυτό το θέμα αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της νέας Δημοτικής διοίκησης Κασσάνδρας που αντιμετωπίζει με ευαισθησία και υπευθυνότητα τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με δεδομένες τις ανάγκες της Κασσάνδρας για ασφάλεια των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών της.


Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά συνόδευαν ο Συντονιστής του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγος Βαρσαμής Σπυρίδων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Ταξίαρχος Παχίδης Κωνσταντίνος και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Αντιπύραρχος Κατιρτζίδης Αριστείδης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα