Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Απ. Πάνας: "Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των ελλείψεων Καθηγητών στο ΓΕΛ Συκιάς"

Κοινοβουλευτική Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, με βάση την επιστολή των γονέων μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Συκιάς προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία επισημαίνεται ότι στο Γενικό Λύκειο Συκιάς, όπου φοιτούν 70 παιδιά αυτή τη στιγμή διδάσκουν μόλις τέσσερις εκπαιδευτικοί με οργανικές θέσεις.

 

Πάγια θέση μου είναι ότι η παιδεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτείας και τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

 

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:


''ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς το Προεδρείο της Βουλής
Για την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Ελλείψεις Καθηγητών στο ΓΕΛ Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής».

Ο Βουλευτής Νομού Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Απόστολος Πάνας καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή των γονέων μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία επισημαίνεται ότι στο εν λόγω Λύκειο όπου φοιτούν 70 παιδιά αυτή τη στιγμή διδάσκουν τέσσερις εκπαιδευτικοί που είναι οργανικά τοποθετημένοι εκεί και συνεπικουρούνται σε κάποιες ώρες μαθημάτων πληροφορικής και γυμναστικής από συναδέλφους τους από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ν. Μαρμαρά.
Είναι αδύνατο, επομένως, να τηρηθεί ένα σωστό πρόγραμμα διδασκαλίας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι γονείς ζητούν να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών με τη συμπλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού του Λυκείου με δύο φιλολόγους, έναν μαθηματικό και έναν οικονομολόγο, ούτως ώστε τα παιδιά να τύχουν μιας αξιοπρεπούς και ισότιμης διδασκαλίας με συμμαθητές τους όμορων ΓΕΛ και ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα κληθούν να συμμετάσχουν και στις πανελλαδικές εξετάσεις τη νέα χρονιά.
Ταυτόχρονα τονίζεται ότι λόγω της απόστασης του σχολείου, του οδικού δικτύου και της γεωγραφικής θέσης των χωριών (Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Σάρτη και Συκιά) που τα παιδιά τους φοιτούν στο Λύκειο Συκιάς, οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αποφεύγουν να έρχονται να διδάξουν στο σχολείο αυτό.
Σημειώνουν επίσης ότι το υπάρχον σύστημα μετακινήσεων εκπαιδευτικών είναι ανεπαρκές και παράλογο, διότι το συγκεκριμένο σχολείο εμφανιζόταν πλήρως επανδρωμένο φέτος τον Ιούνιο, με θεολόγο, γυμναστή, καθηγητή Πληροφορικής, οικονομολόγο και 3 φιλολόγους, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν όπως δικαιούνταν απόσπαση σε άλλα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν μείνει 4 εκπαιδευτικοί, όπως ως άνω αναφέρεται.
Κατόπιν των ανωτέρω και εφόσον:
Το Γενικό Λύκειο Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής εμφανίζεται υποστελεχωμένο από εκπαιδευτικό προσωπικό, λόγω του δυσπρόσιτου και απομακρυσμένου της περιοχής και της έλλειψης επιπλέον μοριοδότησης ως κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς για να επιλέξουν μια τέτοιου είδους περιοχή.
(επισυνάπτεται η εν λόγω επιστολή)
Παρακαλώ όπως απαντήσετε και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και όπως με ενημερώσετε σχετικά."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα