Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Από το πρωί της Τετάρτης απομακρύνονται οι φερτές ύλες από το οδικό δίκτυο του δήμου Ν. Προποντίδας, όπως επίσης πινακίδες και κάδοι οι οποίοι έφυγαν από τη θέση τους λόγω των θυελλωδών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Οι άνεμοι στη Χαλκιδική άγγιξαν χθες κατά τόπους και τα επτά μποφόρ.

 

Πάνω από 50 αντλήσεις υδάτων έκανε όλη τη μέρα Πυροσβεστική Υπηρεσία σε σπίτια και καταστήματα. Από τα νερά της βροχής ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε στη θάλασσα στην παραλία Τρίγλιας. Ενημερώθηκε για το συμβάν η Λιμενική Αρχή Nέων Μουδανιών και μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου διαπίστωσαν ότι ο οδηγός και μοναδικός επιβαίνοντας σε αυτό είχε εξέλθει με  ίδια μέσα, καλά στην υγεία του, ενώ το όχημα παρέμεινε εντός της θάλασσας. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυθεί με μέριμνα της εταιρείας στην οποία είναι ασφαλισμένο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο halkidikinews.gr υπάρχουν σοβαρές βλάβες στο οδικό δίκτυο. 

 

«Ενημερώσαμε την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής να προχωρήσουν στη σύσταση επιτροπών, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες τους», ανέφερε στον Alpha 96,5 ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

"Από αύριο θα πάμε σε ύφεση. Οι θερμοκρασίες θα μείνουν στα ίδια επίπεδα, θα πέσουν οι άνεμοι», τόνισε ο κ. Στεργιάδης και επισήμανε προς τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν τα σημεία που πλημμυρίζουν, όπως επίσης παρότρυνε τους πολίτες να ασφαλίσουν σωστά αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τους ανέμους και να προκαλέσουν τραυματισμούς.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα