Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνάντηση Απ. Πάνα με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με Επικεφαλής τον Βουλευτή Χαλκιδικής και Υπεύθυνο Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολο Πάνα, στο οποίο συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Επικεφαλής της παράταξης ‘’ΠΡΑΞΕΙΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, Χρήστος Παπαστεργίου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δρ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας.


Ενόψει των πρόσφατων τεράστιων καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Ορεινή Χαλκιδική, ο κος Πάνας τόνισε ότι η Χαλκιδική είναι ανοχύρωτη σε επίπεδο αντιπλημμυρικών έργων και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησής τους.
Επίσης, ο κος Πάνας έθεσε το θέμα της δημιουργίας παράκαμψης στο Γομάτι Χαλκιδικής, ύστερα από τις πρόσφατες καταστροφές στο δρόμο Πολυγύρου-Ουρανούπολης, ώστε να εξυπηρετηθούν προσωρινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής μέχρι την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και διαβεβαιώθηκε από τον Περιφερειάρχη και τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, κο Στεργιάδη, ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών.


Όσον αφορά στις αποζημιώσεις των β’ κατοικιών, ο κος Πάνας ζήτησε τη συμβολή του Περιφερειάρχη στη δρομολόγηση της καταβολής τους, καθώς η περιοχή της Ορεινής Χαλκιδικής έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.


Σε απάντηση προς το Βουλευτή, ο κος Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι αναμένει από το Δήμο Αριστοτέλη την ολοκλήρωση των μελετών αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να απελευθερωθεί το κονδύλι της χρηματοδότησης από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων ή από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αντικείμενο συζήτησης απετέλεσε και ο ρόλος της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας στην αγροτική οικονομία. Ο κος Πάνας, εστίασε στη σημασία τόνωσης του νευραλγικού αυτού κλάδου της ανάπτυξης της χώρας και ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης των παραγωγών προκειμένου να καταθέσει δέσμη προτάσεων στον αρμόδιο Τομέα του Κινήματος Αλλαγής για θέματα που συνδέονται στενά με τον πρωτογενή τομέα, συμπεριλαμβανομένης της νέας ΚΑΠ.


Τέλος, ο κος Πάνας, αφού συνεχάρη τον κο Τζιτζικώστα για την εκλογή του ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), εξέφρασε την επιθυμία για μια εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στη Χαλκιδική καθώς και η απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα