Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η δήμαρχος Κασσάνδρας στο Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Επενδύσεων στο Λονδίνο

Τις Εργασίες του Συνεδρίου "THE EASTMED-LONDON INVESTMENT SUMMIT: Cyprus – Greece – Israel: Propelling a partnership for growth" παρακολουθεί η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά επιτυγχάνοντας σημαντικές επαφές.


Η τριμερής συνεργασία «Ελλάδας- Κύπρου– Ισραήλ» ως κινητήριος δύναμη ανάπτυξης στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου τίθεται επί τάπητος ενώπιον της διεθνούς επιχειρηματικής Κοινότητας με έδρα το Λονδίνο.


Στο Eastmed London Investment Summit του Economist με θέμα «Cyprus – Greece – Israel: Propelling a partnership for growth», εξετάστηκαν οι τρέχουσες συνθήκες σε Τομείς όπως η ενέργεια και οι επενδύσεις, το διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, καθώς και το Brexit σε συνάρτηση με τη Βρετανική πολιτική στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.


Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με στόχο την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στη χώρα μας.

Στο Συνέδριο μετέχουν επίσης κορυφαία πολιτικά στελέχη, ανώτατα Τραπεζικά στελέχη, καθηγητές Πανεπιστημίων της Αγγλίας, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες και υψηλού οικονομικού βεληνεκούς επενδυτές, του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη. Στο συνέδριο ήταν και ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κύριος Κριτικός Ελευθέριος.


Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά που παρακολουθεί τις Εργασίες του Συνεδρίου, πραγματοποιεί σειρά επαφών με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής. Κατάφερε να κάνει σύμμαχο της Κασσάνδρας στο πλαίσιο αυτό, τον Έλληνα Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη με τον οποίο συζήτησε για τις επενδυτικές προοπτικές στην Κασσάνδρα αναφορικά με τους Τομείς τουρισμού, ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Αμέσως μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα θα τον επισκεφθεί στο Υπουργείο, κατόπιν πρόσκλησης που της απηύθυνε ήδη, με σκοπό να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.


Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται: " Η παρουσία μου στο συγκεκριμένο Συνέδριο σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, να εξασφαλίσει την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Κασσάνδρας.
Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για το έντονο ενδιαφέρον του προς την Κασσάνδρα" .


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα