Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

Ε Επικαιρότητα

Συνεργασία Δήμου Αριστοτέλη και ΤΕΕ/ΤΚΜ για το φράγμα και τον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος με τον νέο πρόεδρο του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Τσακούμη, με αντικείμενο συζήτησης την εδραίωση σταθερής συνεργασίας μεταξύ ΤΕΕ/ΤΚΜ και Δήμου Αριστοτέλη, με το πρώτο σε ρόλο τεχνικού συμβούλου του Δήμου σε θέματα σχεδιασμού και ασφάλειας υποδομών.Συμφωνήθηκε η έναρξη της συνεργασίας αυτής, να επικεντρωθεί στον έλεγχο ασφαλείας στο φράγμα και στον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται ενδεδειγμένες προδιαγραφές ασφαλούς κατασκευής τεχνικών έργων επάνω σε ρήγματα. Για το σκοπό αυτό, το προσεχές διάστημα θα καταρτιστεί προγραμματική σύμβαση, ενώ θα συζητηθεί επίσημα από την επενδύτρια εταιρεία, η συναίνεση και παροχή πρόσβασης για τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Στις 10 Φεβρουαρίου 2019, όταν ξεκινούσαμε τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου, η πρώτη προγραμματική ανακοίνωση που έκανα ήταν η συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, για τον έλεγχο των προδιαγραφών του ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα και όχι μόνο. Αυτή η συνεργασία περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης. Ό,τι δεσμευτήκαμε να πράξουμε, γίνεται! Εδώ και χρόνια, το συγκεκριμένο έργο θεωρείται από κάποιους αιτία φόβου και αναδεικνύεται ως τέτοιο. Σύντομα αυτό θα πάψει. Εφόσον διαπιστωθεί κενό στις προδιαγραφές ασφαλούς κατασκευής του έργου, αυτό θα αναδειχθεί επιστημονικά, θα ενημερωθούν σχετικά οι κάτοικοι και η υπεύθυνη εταιρεία θα κληθεί να καλύψει το κενό με όποια συμπληρωματικά έργα απαιτηθούν. Εφόσον, εξακριβωθεί επιστημονικά πως για το έργο εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες τεχνικές ασφαλούς κατασκευής, θα ενημερωθούν επίσης σχετικά οι κάτοικοι και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, επιστήμονες και μη, ώστε να πάψει η ανακύκλωση σεναρίων φόβου και δυσφήμισης.»

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα