Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία κατοίκων για την κατάργηση του καταστήματος Eurobank Παλαιοχωρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της Eurobank Πολυγύρου πραγματοποίησαν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής. 

 

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία δήλωσαν με κάθε τρόπο ότι δεν θα ανεχθούν το κλείσιμο άλλων δομών εξυπηρέτησης του πολίτη στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

 

Το σύνολο των εκφραστών της τοπικής κοινωνίας, η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη, η Κοινότητα Παλαιοχωρίου, γειτονικές Κοινότητες και βουλευτές του νομού Χαλκιδικής αντέδρασαν άμεσα με επίσημες ανακοινώσεις τους, αποφάσεις, δελτία Τύπου, έγγραφα προς τη διοίκηση της Τράπεζας και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Καθολική και έντονη είναι και η αντίδραση των απλών πολιτών της περιοχής.

 

Συνάντηση του Δημάρχου Αριστοτέλη με τον Γενικό Διευθυντή Δικτύου Καταστημάτων της Eurobank 

Προηγήθηκε χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου και του αντιδημάρχου, Νίκου Αυγερινού με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης του δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας, Ιωάννη Σεραφειμίδη, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, με το Διευθυντή Τομέα δικτύου Καταστημάτων, Γεώργιο Κηπουρό και την Περιφερειακή Διευθύντρια, Νανά Θεοπούλα στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Τράπεζας έπειτα από σχετική επιστολή του Δημάρχου.

 

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν εκ νέου τα στελέχη της Eurobank για την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής στην προαναγγελθείσα κατάργηση του  καταστήματος του Παλαιοχωρίου, ανέπτυξαν  σειρά επιχειρημάτων υπέρ της ανάγκης παραμονής του καταστήματος εν λειτουργία, ενώ μετάφεραν και τις θέσεις πολιτών, που στο μεταξύ οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της τράπεζας στον Πολύγυρο.

 

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Τράπεζας εξέφρασαν την κατανόησή τους για τις ανησυχίες που προβάλει η τοπική κοινωνία, ενώ επιφυλάχθηκαν να ενημερώσουν τη Δημοτική Αρχή εγγράφως τις αμέσως επόμενες μέρες, για την οριστική απάντηση της Eurobank Εργασίας A.Ε.

 

Με αφορμή τη συνάντηση, ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε τα εξής:

 

«Θεωρήσαμε επιβεβλημένο να επικοινωνήσουμε εκ του σύνεγγυς με τη Διοίκηση της τράπεζας και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε την αναστάτωση της οικονομικής ζωής της περιοχής που θα επιφέρει η αναστολή λειτουργίας ενός τραπεζικού καταστήματος. Εκτιμώ την άμεση ανταπόκριση των στελεχών της τράπεζας στην ανάγκη αυτής της συνάντησης και ευχαριστώ τον Γενικό Διευθυντή Δικτύου Καταστημάτων της Eurobank που ήρθε από την Αθήνα αποκλειστικά για να συζητήσουμε και να ακούσει τις απόψεις μας. Αναμένουμε πλέον την τελική απόφαση της τράπεζας, έχοντας κάνει το καλύτερο δυνατόν για την πλήρη ενημέρωση της Διοίκησης: α) για τον προβληματισμό δημοτών  και κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη που διαχρονικά εμπιστεύονται την εν λόγω Τράπεζα, β) για το γεγονός ότι πελάτες της ακόμα και μεγάλης ηλικίας -που δεν είναι εξοικειωμένοι με ηλεκτρονικές συναλλαγές- θα πρέπει να διανύουν άλλα 40 χιλιόμετρα ως τον Πολύγυρο και συχνά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και γ) για τις  σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και συνηγορούν υπέρ της διατήρησης του υποκαταστήματος στο Παλαιοχώρι.»

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα