Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Συκιάς ζητεί ο Απ. Πάνας

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, προωθώντας στους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, την επιστολή της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης - Κοινότητα Συκιάς, υπογεγραμμένη από τον αντιδήμαρχο Σιθωνίας και τον πρόεδρο της Κοινότητας Συκιάς, με την οποία εκτίθεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς  και η ανάγκη εφαρμογής του οργανογράμματος θέσεων.

Το εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο χαρακτηρίστηκε Πολυδύναμο και προβλέφθηκαν συγκεκριμένες θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Το οργανόγραμμα όμως αυτό δεν τηρείται, σε μια περιοχή εξαιρετικά δυσπρόσιτη -60 χλμ. είναι η απόσταση από το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας- με πλήρη τα σχολικά ιδρύματα δυναμικής 500 μαθητών και με παντελή απουσία ιδιωτών ιατρών στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πάνας, οι κάτοικοι της Κοινότητας Συκιάς δε ζητούν τίποτα παραπάνω από τα δέοντα και προβλεπόμενα από το σχετικό οργανόγραμμα θέσεων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς Σιθωνίας!

"Οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν άμεσα να σκύψουν άμεσα σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά τον τομέα της υγείας που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα