Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αποκλεισμένο ακόμα το Γομάτι

Με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας με θέμα «Αποκλεισμένο συγκοινωνιακά το χωριό Γομάτι της Χαλκιδικής », διευκρινίζεται ότι η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

Το ποσό της χρηματοδότησης που εγκρίθηκε τα έτη 2018-2019 για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει ο Νομός Χαλκιδικής ήταν 7.000.000 ευρώ για τις δαπάνες συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου. Από εκεί και πέρα, εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός, είναι θέμα της Περιφέρειας η διαχείριση του κονδυλίου αυτού και ο τρόπος αξιοποίησής του.

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Πάνας "ο υπουργός Εσωτερικών με την απάντησή του στην ουσία «πετάει το μπαλάκι» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ποιος τελικά θα δώσει λύση, μετά από σχεδόν δύο μήνες που έχουν παρέλθει, στον αποκλεισμό των κατοίκων της περιοχής Γομάτι στη Χαλκιδική που συνεχίζει μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή;"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα